Дани акредитације Дома здравља "Шид"

"Дани акредитације Дома здравља "Шид" биће одржани од 15.-17.3.2023.год. Овим подижемо квалитет услуге и безбедност наших пацијената на виши ниво

Дани акредитације Дома здравља "Шид"

"Дани акредитације Дома здравља "Шид" биће одржани од 15.-17.3.2023.год. Овим подижемо квалитет услуге и безбедност наших пацијената на виши ниво. Пошели смо малим корацима, али полако постају све већи и бржи и надамо се да ће то ускоро и наши пацијенти препознати.

Дефицит лекара и специјалиста у јавности су препознати проблем, али ми смо се сусрели са већим изазовима и надамо се да смо поштујући методолошка упутства Агенције за акредитацију здравствених установа успели да поставимо темеље и план адекватног функционисања здравствене установе.

Пред нама је да и комисија Агенције за акредитацију здравствених установа препозна наш труд и чврсту решеност да устројимо систем Дома здравља "Шид", те позивамо све грађане да у наредним данима буду уз нас и подрже дане акредитације наше установе.

Процес акредитације здравствених установа је процес континуираног унапређења квалитета рада и безбедности пацијента.

Акредитациона филозофија ствара могућност запосленима у здравственим установама да открију сопствене предности и могућности за унапређење квалитета рада и безбедности пацијента и да уједно себи поставе краткорочне и дугорочне циљеве пословања.

Циљ акредитације је да усмери рад руководства и свих запослених како да унапреде квалитет својих услуга у циљу испуњења очекивања корисника здравствених услуга.

У оквиру тог процеса установа пролази кроз следеће фазе:

- Пријава за акредитацију
- Припрема за акредитацију
- Самооцењивање
- Спољашње оцењивање (процена од стране спољашњих оцењивача)
- Додељивање акредитацијског статуса
- Континуирана провера

 


informator

Последње