Међународни дан физичке активности

Међународни дан физичке активности обележава се сваке године 10.маја са циљем подизања свести о значају физичке активности у очувању и унапређењу доброг здравља и благостања

КРЕТАЊЕМ ДО ЗДРАВЉА

КРЕТАЊЕМ ДО ЗДРАВЉА

Међународни дан физичке активности обележава се  сваке године 10.маја са циљем подизања свести о значају физичке активности у очувању и унапређењу доброг здравља и благостања.

Физичка неактивност уз неправилну исхрану и савремени начин живота представља важан фактор  ризика за настанак хроничних незаразних  болести, а код деце може да утиче и на непрвилан развој тела и настанак деформитета.

КРЕТАЊЕМ ДО ЗДРАВЉА

Препоруке Светске здраствене организације су да одрасли би требало да упражњавају најмање 150 минута умерене или 75 минута интензивне физичке активности недељно, док је  деци потребно најмање 60 минута  умерене до интензивне физичке активности  дневно.

Међународни дан физичке активности и ове године је обележен у сарадњи са предшколском установом Јелица Станивуковић Шиља, са циљем едукације најмлађих о значају физике активности у очувању и унапређењу здравља.

 


informator

Последње