Светки дан здравља, 7. април 2024. године

У недељу, 7. априла обележава се Свестки дан здравља. Тим поводом смо у сарадњи са ЦК Шид организовали смо "Базар здравља".

Светки дан здравља, 7. април 2024. године

У недељу, 7. априла обележава се Свестки дан здравља. Тим поводом смо у сарадњи са ЦК Шид организовали смо "Базар здравља". Базар је одржан у Карађорђевој улици (код улаза на пијацу), а нашим суграђанима је том приликом мерен крвни притисак, шећер у крви, срчана фреквенција и сатурација, уз саветовање о мерама за унапређење здравља, исхрани, физичкој активности.

Светки дан здравља, 7. април 2024. године

"Базару здравља" присуствовало је велики број грађана и том приликом је подељен промотивни материјал у виду брошура.
Догађај је био и медијски пропраћен.

Овај дан се обележава као годишњица осивања Свестке здравствене организације (СЗО), а том приликом скреће се пажња светске јавности на најзначајније проблеме са здрављем људи на глобалном нивоу.

Тема овогодишњег Светског дана здравља гласи:  
"Моје здравље, моје право"

Овогодишња тема заговара право на здравље за све, приступ здравственим услугама, образовању и информацијама, као и обезбеђење безбедне воде за пиће, чистог ваздуха, разноврсне исхране, квалитетног становања, добрих услова радне и животне средине и окружења без дискриминације.

Шта свако од нас може да уради за своје здравље?
Правилно се храните! Не прескачите оброке, водите рачуна о избору намирница и начину њихове припреме. Одржавајте пожељну телесну тежину.
Будите физички активни сваког дана!
Реците НЕ дувану! Будите заговорник окружења без дуванског дима.
Ограничите унос алкохолних пића!
Дружите се!
Редовно контролишите здравље код свог изабраног лекара.

 


informator

Последње