Превентивни прегледи

У суботу 21. и недељу 22. октобра, од 8 до 16 сати у око 170 здравствених установа широм Србије биће организовани превентивни прегледи.

С обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију, у суботу 21. и недељу 22. октобра, од 8 до 16 сати у око 170 здравствених установа широм Србије биће организовани превентивни прегледи.

Превентивни прегледи

За преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе од 8 до 16 сати. Овог викенда планирани су превентивни прегледи штитасте жлезде, и то ултразвучни преглед, као и одређивање нивоа хормона штитасте жлезде (ТСХ, ФТ4, антитереоглобулинска антитела).

У нашој установи крв за хормонску анализу вадиће се за ограничен бр. особа у 7:30 часова оба дана викенда, с обзиром да се дата анализа не ради у лабораторији нашег дома здравља, заинтересовани за ову анализу треба да се јаве одмах рано ујутру оба дана викенда.
УЗ штитне жлезде радићемо у суботу 21.10. 2023. од 8 до 16 часова на одељењу радиологије.

Прегледи се организују за одрасле особе које раније нису имале детектовано обољење штитасте жлезде.

И овог викенда мањи број мушких особа старијих од 50 година који прошли пут нису стигли да ураде ПСА анализу за превентивни преглед карцинома простате имају ту прилику, такође у 7:30 часова.

Превенција и рана дијагностика од кључног су значаја за позитиван исход лечења сваке болести.

 

др Марија Гршић Добрић - в.д.заменика директора

 


informator

Последње