Алексе Шантића 1

тел: 022/712-522 E-mail:info@domzdravljasid.org.rs

Новости

Обележена „Европска недеља превенције рака грлића материце“

Поводом обележавања Европске недеље превенције рака грлића материце, Дом здравља „Шид“ је у сарадњи са Гимназијом “Сава Шумановић” у Шиду, организовао предавање за ученике четвртог разреда ( 18 слушалаца ).

Oбележавањe Националог дана без дуванског дима

Поводом обележавања Националог дана без дуванског дима, 31. Јануара, Дом здравља „Шид“ је у сарадњи са ООЦК Шид, гимназијом “Сава Шумановић” Шид, ТШ “Никола Тесла” и ПУ “Јелица Станивуковић Шиља” организовао и спровео четири предавања.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ХРАНЕ И МЕСЕЦА ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ

Поводом Светског дана хране, 16.октобра и октобра - месеца правилне исхране, ДЗ Шид је у сарадњи са ПУ "Јелица Станивуковић Шиља" организовао три предавања у три различита објекта ове предшколске установе.

Иако је у нашој земљи у последње време стопа оболевања од Ковид 19 инфекције на ниском нивоу, пандемија још увек траје и њен ток је непредвидив. Стога је и даље потребно подсећати, упозоравати и едуковати хроничне болеснике, првенстевено дијабетичаре, јер би код њих евентуална инфекција Ковидом 19 имала тежу клиничку слику и лошију прогнозу.

Добра контрола дијабетеса подразумева добру гликорегулацију и спречавање компликација. То је циљ којим тежимо увек, а посебно је наглашен у време ове пандемије.

Coronavirus

Обавештавамо грађане који се лече у нашој здравственој установи, а који имају симптоме Ковид 19 инфекције, да се јаве у Ковид амбуланту Дома здравља, како би се обавили неопходни прегледи и дијагностика. Након комплетне тријаже, уколико је потребно даље болничко лечење, лекари Дома здравља пацијента упућују у установу следећег нивоа заштите, односно надлежне опште болнице.

КРЕТАЊЕМ ДО ЗДРАВЉА

КРЕТАЊЕМ ДО ЗДРАВЉА

Међународни дан физичке активности обележава се  сваке године 10.маја са циљем подизања свести о значају физичке активности у очувању и унапређењу доброг здравља и благостања.

МАРТ - МЕСЕЦ БОРБЕ ПРОТИВ РАКА

Превенција и рано откривање малигних болести има огроман јавноздраствени потенцијал и представља најефикаснији приступ контроли малигнитета. Тим поводом др Драган Којић гинеколог Дома здравља Шид, одржао је предавање 06.03.2018. у просторијама библиотеке "Сумеон Пишчевић" на тему "Премалигне лезије и карцином грлића материце".

informator