Oбележавањe Националог дана без дуванског дима

Поводом обележавања Националог дана без дуванског дима, 31. Јануара, Дом здравља „Шид“ је у сарадњи са ООЦК Шид, гимназијом “Сава Шумановић” Шид

Oбележавањe Националог дана без дуванског дима

Поводом обележавања Националог дана без дуванског дима, 31. Јануара, Дом здравља „Шид“ је у сарадњи са ООЦК Шид, гимназијом “Сава Шумановић” Шид, ТШ “Никола Тесла” и ПУ “Јелица Станивуковић Шиља” организовао и спровео четири предавања.

Др Дејан Поповић је ученицима средње техничке школе ( 20 слушалаца ) и гимназије ( 20 слушалаца ) у току предавања указао на штетне последице конзумације дуванских производа, како за активне тако и за пасивне пушаче. Указујући на здравствене ризике које са собом носи употреба дувана и дуванских производа и све већи пораст малигних, али и других болести повезаних са конзумирањем цигарета, овим путем смо покушали да у нашој заједници подигнемо свест младим особама о свим негативним последицама ове штетне навике.

Oбележавањe Националог дана без дуванског дима

С тим циљем су одржана и два предавања у две предшколске друпе ( 25 и 45 деце ) ПУ “Јелица Станивуковић Шиља” где је др Маја Шапоња Скленар, на врло сликовит и интересантан начин, најмлађима објаснила штетности дуванског дима, уз поруку да својим старијим члановима породице укажу на исто. Волонтери ЦК Шид су у току предавања ученицима средњих школа поделили 50 лифлета на ову тему.

Након предавања је др Дејан Поповић дао интервју за локалну ТВ Коперникус, где се обратио свим грађанима, указујући на здравствене, економске и социјалне аспекте конзумације дуванских производа.

 


informator

Последње