finansijski
konkursi
javne-nabavke
formulari
Аутор Дом здравља Шид Категорија: Савети лекара
Објављено 10 фебруар 2013
Штампа

Током врелих летњих дана клима-уређај нам је неопходан, у то нема сумње


Међутим, неадекватно коришћење ових уређаја може лоше да утиче на здравље. Због тога је важно испоштовати два основна правила – разлика у температури не сме да буде већа од пет до седам степени и никако се не сме седети испред климе.

klimatizacija
Опширније: Опрезно са климатизацијом
 
Аутор Дом здравља Шид Категорија: Савети лекара
Објављено 10 фебруар 2013
Штампа

Шта треба да садржи ваша апотека за полазак на пут?


Летовање, које сви жељно ишчекујемо читаве године, може да се претвори у праву ноћну мору, поготово ако идете са децом, а нисте се адекватно припремили. Малишани су често непредвидиви, па ситне повреде или вирозе могу да се искомпликују уколико се не реагује на време и на прави начин.

putovanje

Треба на време припремите ручну апотеку коју ћете понети на пут, како бисте се осећали опуштеније и мирније на летовању са вашом децом.
Опширније: Полазак на пут
 
Аутор Дом здравља Шид Категорија: Савети лекара
Објављено 10 фебруар 2013
Штампа

Врућине су опасност за хроничаре


Због летњих високих температура код оболелих од високог притиска, срчаних болесника и дијабетичара може доћи до компликација њихове основне болести. Посебан опрез потребан је кардиоваскуларним болесницима, оболелима од респираторних и реуматских болести, као и дијабетичарима.

vrucina

Путовање хроничарима није забрањено, али они морају пажљиво да бирају дестинације како би избегли компликације своје болести. Наиме, најбоље је путовати ујутру и касно послеподне. Оваквим болесницима се не саветује да путују сами. Довољно уношење течности спречиће дехидратацију и пад крвног притиска. Дијабетичари морају да поведу посебну пажњу о инсулину. Он се преноси у фрижидеру на +4 степени (не сме да се смрзне нити да буде на високој температури јер губи дејство).
Опширније: Врућина
 

Страна 5 од 5

Тренутна страница:   Насловна