finansijski
konkursi
javne-nabavke
formulari
Аутор Дом здравља Шид Категорија: Савети лекара
Објављено 10 фебруар 2013
Штампа
Апелује се на родитеље да посебно обрате пажњу на то како одевају своје малишане када излазе из кућа.
- Деца морају бити адекватно обучена јер су температуре, поготово јутарње, све ближе нули, а очекује се и да ће пасти испод нуле. Најбоље је да се родитељи одлуче за слојевито облачење малишана, како би у вртићу могли да скидају део по део одеће, у зависности од активности. Никако се не сме ознојано дете пустити напоље, јер се може догодити да се прехлади - истиче др Будакови напомиње да родитељи морају водити рачуна и када је у питању исхрана њихове деце.

hladno vreme
Опширније: Како се прилагодити хладном времену
 
Аутор Дом здравља Шид Категорија: Новости
Објављено 07 април 2014
Штампа

Светски дан здравља 07. април, слави се као годишњица оснивања Светске здравствене организације. У исто време, ова организација, користи овај дан, како би скренула пажњу светске јавности на најзначајније проблеме у вези са здрављем људи на глобалном нивоу.

bazar2

Опширније: Базар здравља у Бачинцима
 
Аутор Дом здравља Шид Категорија: Савети лекара
Објављено 10 фебруар 2013
Штампа
Депресија је четврта на ранг-листи свих болести и стања “проведених у инвалидности” јер “одузме” више година него кардиоваскуларне болести, шлог, реуматоидни артритис и друге.

depresija

Жене оболевају два пута чешће, а болест се углавном испољава између 30-те и 40-те године живота. Међутим, само 50% особа које имају депресивне симптоме тражи стручну помоћ.
Опширније: Депресија
 
Аутор Дом здравља Шид Категорија: Савети лекара
Објављено 10 фебруар 2013
Штампа
Дијабетесна нефропатија је хронична компликација шећерне болести на бубрезима. То је најчешћи узрок отказивања бубрега.
Шећерна болест је тешка болест због компликација до којих доводи. Дијабетесна нефропатија се јавља код 20 - 40% оболелих од шећерне болести. Раније је била чешћа код оболелих од дијабетеса тип 1, а сада се продужетком живота оболелих од дијабетеса тип 2 и код њих се све чешће среће.

diabetic neuropathy
Опширније: Дијабетесна нефропатија
 
Тренутна страница:   Насловна